WARMTEPOMP

Duurzaam
Comfort
Verwarmen
Koelen

Woning/bedrijfspand verduurzamen

Een warmtepomp kan zorgen voor hoge energiebesparingen met ook nog eens een lage belasting voor het milieu. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw kunnen wij een individueel aangepaste verwarmingsoplossing maken. Zo kunnen wij de gangbare radiatoren, vloerverwarmingssystemen, boilers en convectoren aansluiten op de warmtepomp.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, hij haalt dus warmte van buiten naar binnen. Hiervoor gebruikt hij elektriciteit.

Een woning kan op 2 manieren worden verwarmd. Dit kan door middel van een hybride warmtepomp of door middel van een volledig elektrische warmtepomp ook wel ‘’full electric’’ genoemd.

De warmtepomp waar wij mee werken is een lucht/water warmtepomp. Een lucht/water warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en deze warmte wordt overgedragen door middel van koelmiddel aan de binnenunit.

 

Hoeveel kunt u besparen?

In vergelijking met conventionele verwarming valt er met een warmtepomp veel energie te besparen. De warmtepomp van Hitachi waar wij mee werken heeft een COP van 5,25.

Daarbij is een warmtepomp een goede investering, de fluctuerende energieprijzen zijn minder van belang. De CO2 uitstoot zal verminderen ten opzichte van het klassieke verwarmingssysteem.

 

De warmtepompen van Hitachi hebben het label SG ready. Dit label wordt verleend omdat de regeltechniek de opname van de warmtepomp in een intelligent elektriciteitsnet mogelijk maakt. De energievoorziening verloopt steeds zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk.

 

Krijgt u subsidie op uw warmtepomp?

Een vereiste voor subsidie te krijgen op de warmtepompen en warmtepompboilers is dat deze door verschillende Europese certificeringsinstanties worden onderzocht. Hitachi warmtepompen voldoen aan deze hoge eisen.

De ISDE-subsidie is een investeringssubsidie duurzame energie voor particulieren en zakelijke gebruikers. Alle warmtepompen die wij plaatsen vallen onder deze subsidieregeling.

 

Via onderstaande link vindt u uitgebreide informatie over de mogelijke subsidies.

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp

 

Zijn onze warmtepompen Kiwa gecertificeerd?

De Yutaki warmtepompen van Hitachi hebben het Kiwa-certificaat. Hiermee spelen wij in op de toenemende vraag naar betrouwbare en hoge rendement warmtepompen. Hiermee kunnen wij met trots zeggen dat onze Yutaki warmtepompen voldoen aan de hoge voorwaarden van de Nederlandse markt. En zijn de warmtepompen zelf een van de beste qua rendement (COP).

De Yutaki warmtepompen hebben een COP van 5,25 en een A+++ energielabel. Er kan een besparing van 40% worden behaald op het EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt).

 

Wat is het voordeel van een warmtepomp?

De warmtepompen zorgen voor het juiste verwarmingsvermogen. De Hitachi Yutaki warmtepompen kunnen tot -25°C energie uit de lucht gebruiken en zij kunnen aanvoertemperaturen tussen de 35°C en 80°C opwekken. De warmtebehoefte voor verwarming en de inzet van de warmtepomp moet vooraf vaststaan. Bij het dimensioneren van de warmtepomp dient het verwarmingsvermogen in acht genomen te worden.

Door de warmtepomp goed gedimensioneerd in te stellen veroorzaakt deze minder verwarmingskosten dan andere verwarmingen. Zo merkt u elke jaar bij de afrekening van de energiekosten dat deze aanmerkelijk lager zijn, waardoor u de investeringskosten uiteindelijk zult terugverdienen.

 

Hoe kan een warmtepomp efficiënt verwarmen?

Alleen op zeer koude dagen, kouder dan -20°C heeft de warmtepomp extra stroom nodig. Afhankelijk van wat u zelf wil kan een verwarmingselement de temperatuurregeling ondersteunen. Anders werkt deze met warmte uit de lucht. Door middel van een persoonlijk gesprek geven wij u advies over een precieze en economische uitvoering van uw warmtepomp.

 

Hoeveel plaats neemt een warmtepomp in beslag?

Er is niet heel veel plaats nodig voor de Yutaki warmtepompen. Zo kan deze op zolder worden gezet, in uw keuken of in de kelder. Ook de buitenunit heeft niet veel opstelruimte nodig.

Wij hebben veel verschillende modellen ter beschikking met innovatieve extra functies.