Een airconditioning van EZ klimaattechniek:

Altijd een persoonlijk advies door een van onze installateurs
Uitsluitend A-merken
5 jaar fabrieksgarantie en 2 jaar montagegarantie
ASSORTIMENT AIRCO'S

Tegenwoordig is een airco niet meer weg te denken in een huishouden. Met onze airco’s kun je verwarmen, koelen en met sommige zelfs het vochtigheidsgehalte in huis op peil houden.  Dit alles zorgt voor een goed en gezond binnenklimaat. Met de gasprijzen van tegenwoordig wordt een airco steeds meer en meer gebruikt om de ruimtes te verwarmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woonkamers, keukens, slaapkamers en niet te vergeten kantoorpanden.

Wat doet een airco?

Dit is een veel gestelde vraag die we dagelijks krijgen.

Een airco blaast als het ware de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. Deze lucht wordt aangezogen uit de ruimte zelf. Dus als de airconditioning wordt gebruikt om te koelen onttrekt het binnen deel de warme lucht aan de ruimte, en zorgt ervoor dat er vervolgens gekoelde lucht naar binnen wordt geblazen. Met de juiste airco in uw woning of pand, is het in no time aangenaam.

Voordelen airco?

Een airco heeft het voordeel dat deze zowel kan koelen als verwarmen, waardoor deze zowel in de zomer als ook in de winter kan worden gebruikt. Door het verwarmen van de woning met een airco kunnen er stookkosten worden bespaard. Door het koelen van de woning met een airco kan het in de zomer aangenamer zijn om te wonen en slapen. Het koelen van een kantoorpand maakt het werken aangenamer.

Daarbij gaat een airco ook nog eens tientallen jaren mee.

Energieverbruik airco?

Het energieverbruik is een veelbesproken onderwerp bij een airco. De airco’s die wij verkopen hebben allemaal het Energielabel A, deze kan variëren van A+ tot A+++.

Gemiddeld genomen verbruikt een airco minder dan 1 kW per uur bij het koelen. Een airco is een lucht/lucht warmtepomp en haalt dus het grootste gedeelte van zijn energie uit de lucht. Het verwarmen met een airco verbruikt meer stroom dan bij koelen, maar de kosten hiervoor liggen vele malen lager dan bij het verwarmen met gas. In combinatie met zonnepanelen is een airco het meest optimale.

Geluidsoverlast airco?

De airco’s van tegenwoordig maken niet veel lawaai, maar zijn zelfs fluisterstil. De binnen units produceren gemiddelde tussen de 20 en 35 dB(A) bij een normale stand, afhankelijk van het type airco. De buitenunits produceren gemiddelde rond de 50dB(A).

Kosten airco?

Ook deze vraag komt vaak terug. Een eenduidig antwoord hierop geven is lastig, gezien het feit dat dit afhankelijk is van het benodigde vermogen. Om een correcte offerte af te kunnen geven komt een van onze installateurs langs bij u om de situatie te bekijken.

Er is al een goede airco beschikbaar vanaf €1.700,00 inclusief een professionele installatie.