Aardwarmte verwarming

Bent u ook opzoek naar het ideale binnenklimaat?

Met een water/water warmtepomp, ook wel aardwarmtepomp genoemd, kunt u het ideale binnenklimaat creëren.  Een water/water warmtepomp wordt aangestuurd door middel van bodemwarmte.

Bij aardwarmte wordt er gebruik gemaakt van een gesloten bronsysteem. Het aardwarmtesysteem van EZ klimaattechniek kan op een efficiënte manier de woning verwarmen of koelen.

Een aardwarmtepomp, de naam zegt het eigenlijk al, maakt gebruik van de aarde als energiebron. Een aardwarmtepomp heeft alleen een binnenunit, dit in tegenstelling tot een lucht/water warmtepomp.

Het verwarmen van de woning door middel van een aardwarmtepomp is een efficiënte manier van verwarmen, omdat er gebruik wordt gemaakt van een natuurlijke energiebron en dus minder elektriciteit verbruikt.

 

Hoe werkt een warmtepomp?

In de warmtepomp bevindt zich een speciale vloeistof, deze vloeistof wordt koudemiddel genoemd. Het koudemiddel circuleert door de compressor, expansieventiel, verdamper en een condensor. De warmte die uit de bron wordt gehaald, wordt omgezet in bruikbare energie voor het bereiden van warmtapwater, voor het verwarmen en het koelen van uw woning.

Het koudemiddel wordt in de bodem verwarmd tot ca 10 graden door de warmte van de aarde. Het koudemiddel gaat vervolgens terug naar de warmtepomp, die het vervolgens verder opwarmt tot de gewenste temperatuur. Uiteindelijk wordt de bereikte temperatuur overbracht naar het afgiftesysteem waar verwarming- en/of tapwater door verwarmd wordt.

Een warmtepomp heeft een hoog rendement, deze is het hoogste in combinatie met een laagtemperatuur systeem, zoals wand- of vloerverwarming.

 

Wat zijn de voordelen van aardwarmte?

Zoals al aangegeven is het natuurlijk een milieuvriendelijk systeem, omdat u voor het grootste gedeelte gebruik maakt van de energie die in de aardige aanwezig is.

Een warmtepomp is een investering, maar u kunt wel volledig van het gas af.

In de zomer kan er goedkoop gekoeld worden, u kunt koelwater door u vloerverwarming pompen.

Het is voordelig om een constante temperatuur te hebben. U hoeft ‘s nachts dus niet de temperatuur naar beneden te doen.

Indien u een nieuwbouwwoning heeft, heeft u lagere bouwkosten om te voldoen aan de EPC-norm.

 

Zit er subsisie op aardwarmte?

Vanuit de overheid zijn er zeker subsidiemogelijkheden voor een aardwarmtesysteem. De warmtepomp komt ook in aanmerking voor subsidie.
De ISDE-subsidie is een investeringssubsidie duurzame energie voor particulieren en zakelijke gebruikers. Alle warmtepompen die wij plaatsen vallen onder deze subsidieregeling.

Via onderstaande link vindt u uitgebreide informatie over de mogelijke subsidies.

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp

Voor bedrijven geldt dat ze gebruik kunnen maken van de EIA-regeling, energie investeringsaftrek.